Който се опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля

...
Който се опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля
Коментари Харесай

Станишев: Който се опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля в крака си

Който се пробва да копае окопи между Българска социалистическа партия и ПЕС, стреля в крайници си. Това съобщи президентът на европейските социалисти Сергей Станишев преди началото на конгреса на Българска социалистическа партия.

Голяма част от борбите, които сме водили и завоюва в този Европарламент - против орязването на парите за кохезия, против двойните стандарти на храните, за приемане в Шенген с всички граници, против дискриминация на България, нямаше да бъдат вероятни без поддръжката на социалистическото ни семейство, изясни Станишев.

Той изясни и че на Столетницата ще ѝ е мъчно да ръководи без да има ПЕС на своя страна:

" Българска социалистическа партия се стреми да ръководи страната, само че когато управляваме, кой ще бъде съдружникът ни в Европа? Защото постоянно, когато левицата в България ръководи, десницата в Европа прави всичко допустимо да й пречи и да я провали. "  

Станишев бе безапелационен, че в Българска социалистическа партия има хора, които злоупотребяват с тематиката за Истанбулската спогодба.

На въпрос дали политиката на Нинова отпред на Българска социалистическа партия ще сложи партията в изолираност от ПЕС, Станишев отговори: Най-големи проблеми човек може да си сътвори самичък за себе си. И изясни, че разлики има във всяко семейство, само че би трябвало да се подчертава на общото.

Станишев счита и че разногласията дали за него има или няма място в листата за евровота се отразява зле на изборния
капацитет на Българска социалистическа партия. Иначе левицата имала всички шансове да бие на изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР